THE NETHERLANDS


Al PARADÍS DE LA BICICLETA!

 HOLLAND

Tastant, tastant, ens trobem als Països Baixos, concretament al centre d’Holanda, molt prop d’Utrech. Hem gaudit de la natura en estat pur, dins d’un bosc, refugiats a una cabanya de fusta intentant entendre la seua forma de viure la  vida i la seua manera d’entendre’s amb l’entorn.  Ens hem apropat el que hem pogut a la seua gastronomia.

El riu Amstel (a Amsterdam) dóna nom a una cervesa força coneguda al nostre país, la cervesa Amstel. Les creïlles són la base de la seua alimentació juntament amb l’arengada en vinagre, fumada i crua. També hem pogut tastar la  part de la seua gastronomia importada dels països que van colonitzar.

La climatologia, totalment diferent a la nostra, marca uns horaris i uns costums diferents, però que ben mirades no estan gens malament.

El que més m’ha agradat és la seua xarxa de carrils bicis, el respecte que es té per tot aquell que utilitza la bicicleta com a mitjà de transport i la tranquil·litat que es respira circulant amb elles. La pluja no és un problema, és el que hi ha, han de conviure amb ella.

Per acomiadar-nos d’Holanda vam gaudir d’uns dolços típics d’allí amb un latte mattiato i un espresso, així que: vam gaudir d’un desdejuni italoholandés.

Appelgebak met slagroom  ( Pastís de poma amb crema batuda)

20140813_111228

Poffertjes met poedersuiker ( Mini pancakes amb sucre en pols)

20140813_111239

Continuaria contant coses, tinc tan bons records dels dies que hem passat, però seria molt llarg. He observat i agafat idees per a poder aplicar a la meua cuina, he aprés que hi ha combinacions possibles que jo creia que eren impossibles i sobretot  he vingut amb unes ganes terribles d’utilitzar la bicicleta com al meu mitjà de transport. Sé que és molt més difícil, aquí no tenim la xarxa de camins per a bicicletes que tenen allí, però pense que tot pot ser possible. He vingut amb força de lluitar perquè aquí comencem a fer de la bici el nostre mitjà de transport, que cada dia siguem més els que la utilitzem i ja voreu com sense adonar-nos-en la farem imprescindible. Ens fa gaudir de la natura, ens dóna una vida més que saludable i no contamina.

tAstantelmón2014

4 Comentarios

 1. Pilar C. dice:

  Un post molt interessant! M’encanten aquestes entrades sobre viatges i altres cultures, espero que aviat ens sorprenguis amb una recepta inspirada en aquest viatge holandés! Un petó maca!

  Les receptes que m’agraden

  Me gusta

  1. tastantelmon dice:

   I tant !!!

   Moltes gràciesssssss
   Bstss
   tAstantelmón

   Me gusta

 2. lourdescr59 dice:

  Bon viatge,quina bona pinta aquests menjars¡¡¡¡¡¡¡¡

  Le gusta a 1 persona

  1. tastantelmon dice:

   Hola Lourdes,

   Moltes gràcies pel teu comentari. La veritat es que ha sigut un molt bon viatge, hem tornat nous i amb una aventura mes per a contar.
   Tenen poques coses seues però les cuiden i això és admirable.

   Bsts
   tAstantelmón
   Mª José

   Me gusta

Los comentarios están cerrados.