Almedíjar, un altre raconet a la Serra d’Espadà


Un tast a la muntanya!

2014-04-20 17.27.10

Tots els pobles que conformen esta Serra tenen allò que ja no trobem al nostre voltant. El passat està més viu ací que als pobles que hi ha més a prop de les grans ciutats. La seua ubicació i el seu entorn fan que el ritme de vida es transforme en un moviment calmat i coordinat, sense pressa, amb la tranquil·litat de viure en un entorn natural,  transformat mínimament per encabir-nos a nosaltres mateixos.

Hem passejat pels seus carrers i hem fet una visita gastro-formatgera-vinícola. A Almedíjar ens trobem amb una formatgeria artesanal Quesería los Corrales i amb un celler de vins artesanals Bodegas Alcovi.

almedijar4

                                                http://www.queserialoscorrales.com/

No hi ha vegada que anem a Almedíjar que no parem a la formatgeria i al celler per a poder fruir de les seues creacions.

Diumenge de Pasqua, tal i com podeu comprovar a la primera foto, vàrem poder gaudir d’un dinar a l’aire lliure amb el  plaer de tastar quatre dels formatges de la formatgeria  i fer un tast d’un vi negre jove, de Bodegas Alcovi, que ens va complaure sobremanera, encara que jo no sóc experta en vins. La combinació d’ambdós productes va ser espectacular, potser afavorida per un entorn natural força agradable.

almedijar 3

  http://www.alcovi.es/

D’un temps a esta part, molts de nosaltres ens preguntem per què el menjar d’ara no és com el d’abans. I som uns pocs els que encara tenim la sort de tindre un camp de taronges o un hort amb  verdura per a l’autoconsum, i els que no ens conformem a menjar qualsevol cosa a qualsevol preu. Ens agrada tastar els productes al seu temps, dins de les posibilitats que ens ofereix el mercat i  donar la prioritat que es mereix a l’economia local de proximitat.

Per això ens agrada i ens emociona saber que gent amb la humiltat i senzillesa del saber fer, ens posa a la nostra taula un producte únic, amb una qualitat inigualable i amb un tractament totalment natural.

Si voleu saber d’emocions i de deixar anar el sentit de l’olfacte i del gust cap a la llibertat sensitiva absoluta, només heu d’anar i comprovar el que us dic.

Si no voleu dinar a l’aire lliure a Almedíjar teniu l’opció de dinar carn a la pedra al Restaurante El Castillo. Allí també podreu tastar els productes del poble (http://www.elcastillodealmedijar.com/)
tAstantelmón2014